Neoclassicistisch burgerhuis

Beschrijving

Halfvrijstaand, neoclassicistisch burgerhuis, uit het begin van de twintigste eeuw, kadastraal ingetekend in 1901 op een voorheen onbebouwd perceel. Onderkelderd breedhuis met enkelhuisopstand van drie traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak met toegevoegde dakvlakvensters.

Met schijnvoegen gecementeerde en beschilderde lijstgevel met rechthoekige deur en dito vensters op doorgetrokken, arduinen lekdrempels, op de begane grond gevat in een geblokte, omlijsting van blauwe hardsteen onder dito kroonlijst met sluitsteen, op de bovenverdieping in een geprofileerde omlijsting met oren; vernieuwd schrijnwerk. Aflijnende houten kroonlijst op tandlijst en klossen. Renovatie aan de gang in augustus 2003. Interieur met bewaarde marmeren schouwen uit de bouwperiode.

• Kadaster Vlaams-Brabant, mutatieschetsen Asse, afdeling II, 1901/14.