Vrijstaand burgerhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Vrijstaand burgerhuis

Beschrijving

Vrijstaand burgerhuis met omringende tuin en karakteristiek uitzicht uit het interbellum. Bakstenen breedhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak met de nok loodrecht op de straat. Lijstgevel met dubbelhuisopstand en tot trapgevel verhoogd ingangsrisaliet, door gevelsteen gedateerd 1923, ingetekend op het kadaster in 1923-1924 op een voorheen onbebouwd perceel. Typische verwerking van sierankers en contrasterende witte baksteen voor muurbanden, rollagen en friesmotieven. Gevarieerde boogvormige muuropeningen met vernieuwd schrijnwerk. Aflijnende boogfries en houten kroonlijst op klossen.

• Kadaster Vlaams-Brabant, mutatieschetsen Asse, afdeling I, 1923-1924/70.