erfgoedobject

Onze-Lieve-Vrouwekapel

bouwkundig element
ID
76753
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/76753

Juridische gevolgen

 • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Onze-Lieve-Vrouwekapel
  Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Aan de rand van de weg gelegen Onze-Lieve-Vrouwekapel, opgericht door Baudouin de Clippele in de jaren 1980 met recuperatiemateriaal afkomstig van het kerkhof van Vorst. De kapel is gelegen in de eigen voortuin van de bouwer en maakt deel uit van een reeks van elf, waarvan negen te Asse. Twee zouden er naar verluidt te inden zijn in de achtertuin en één aan de achterzijde van Borchstadt aan de Kleine Wijtsbeek. De overige liggen verspreid over het zuidwestelijke deel van de gemeente.

Eenvoudige bakstenen pijlerkapel met verwerking van blauwe hardsteen voor de getraliede schouderboognis, het bekronende kruis en enkele muurbanden. Bepleisterde nis met plaasteren Onze-Lieve-Vrouwebeeld.

 • S.N., Kapellen en kapelletjes in Asse, Brochure Open Monumentendag 12 september 2004, p. 22-23.

Bron     : Kennes H. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant, Gemeente Asse, Deelgemeenten Asse, Bekkerzeel, Kobbegem, Mollem, Relegem en Zellik,Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen VLB6, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Kennes, Hilde
Datum  :


Relaties

 • Is gerelateerd aan
  Kapel toegewijd aan de Heilige Familie

 • Is gerelateerd aan
  Onze-Lieve-Vrouwekapel

 • Is gerelateerd aan
  Onze-Lieve-Vrouwekapel

 • Is gerelateerd aan
  Onze-Lieve-Vrouwekapel

 • Is deel van
  Putberg


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Onze-Lieve-Vrouwekapel [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/76753 (Geraadpleegd op )