Onze-Lieve-Vrouwekapel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Onze-Lieve-Vrouwekapel

Beschrijving

Iets achterin gelegen Onze-Lieve-Vrouwekapel, opgericht in de jaren 1980 door Baudouin de Clippele met recuperatiemateriaal afkomstig van het kerkhof van Vorst, (zie ook Putberg 60). Eenvoudige bakstenen pijlerkapel met verwerking van blauwe hardsteen voor de getraliede rondboognis, het bekronende kruis en enkele muurbanden. Bepleisterde nis met gepolychromeerd, plaasteren Onze-Lieve-Vrouwebeeld.

• S.N., Kapellen en kapelletjes in Asse, Brochure Open Monumentendag 12 september 2004, p. 22-23.

Bron     : Kennes H. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant, Gemeente Asse, Deelgemeenten Asse, Bekkerzeel, Kobbegem, Mollem, Relegem en Zellik,Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen VLB6, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Kennes, Hilde