Eenvoudige wegkapel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Eenvoudige wegkapel

Beschrijving

Eenvoudige wegkapel op rechthoekige plattegrond onder achteraan afgewolfd zadeldak (mechanische pannen), waarvan de inplanting opklimt tot de tweede helft van de negentiende eeuw: ze werd reeds aangeduid op de militaire kaart van 1864 (uitgave 1874), maar kadastraal geregistreerd in 1882. Heden met twintigste-eeuws uitzicht; flankerende linde rechts.

Beschilderde baksteenbouw, gemarkeerd door een tuitgeveltje vooraan met getraliede, afgeknotte mijterboogdeur. Bepleisterd en beschilderd interieur met diverse plaasteren heiligenbeelden.

• Kadaster Vlaams-Brabant, mutatieschetsen Asse, afdeling I, 1882/33.