Kostershuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Kostershuis

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpskern Bekkerzeel

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Dorpskern Bekkerzeel

Beschrijving

Voormalig kostershuis met omheind, met gras begroeid voortuintje, gelegen in het beschermde dorpsgezicht van Bekkerzeel (Besluit van 13 november 2002).

Langgestrekte hoeve van negen traveeën en één bouwlaag onder pannen zadeldak met de nok parallel aan de straat, uitzicht opklimmend tot het eerste kwart van de 19de eeuw. Verankerde baksteenbouw met rechthoekige vensters voorzien van arduinen dorpels en nieuwe luiken in het woongedeelte; rechthoekige deur onder hardstenen latei en dito poort onder houten latei en huiskapelletje.

Aanvullende informatie

Bij een interieurbezoek op 21 juni 2017 werd op basis van het gebint en de balksloffen vastgesteld dat het pand een kern heeft die opklimt tot de 17de of 18de eeuw.

Onder de ruimte rechts van de schuur is er een kelder met een gedrukt tongewelf.