Teksten van Tweebeukige langsschuur

Tweebeukige langsschuur ()

Fragmentarisch bewaarde, tweebeukige langsschuur die qua oorsprong opklimt tot de eerste helft van de achttiende eeuw, zie zandstenen gevelsteen met jaartal 1735 in de oostelijke gevel.

Verankerde baksteenbouw van drie traveeƫn, oorspronkelijk onder steil zadeldak (kunstleien), nu ten gevolge van bliksemschade afgeknot. De lange zijden zijn volledig ingebouwd; de oorspronkelijke zijpuntgevels, aan de westzijde gestut door steunberen, dragen nog sporen van vlechtingen, zandstenen hoekkettingen en lichtgleuven; brede korfboogpoorten in zandstenen omlijsting met kwarthol beloop. Gedeeltelijk bewaard gebint met pen- en gatverbindingen.

Auteurs:  Kennes, Hilde

Schuurgebouw 1735 ()

Achter de kerk, langsschuur met een afgeknot en eertijds zeer steil zadeldak (kunstleien), in een gevelsteen gedateerd 1735. Noordzijpuntgevel afgewerkt met zandstenen hoekstenen (links) en topvlechtingen en voorzien van een afgeschuinde korfbooginrijpoort van zandsteen. Zuidzijpuntgevel met een gelijkaardige inrijpoort, vlechtingen, hoekstenen en een console van een schouderstuk. Aan alle zijden aanleunende recente bijgebouwen.

Auteurs:  De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne