erfgoedobject

Gietijzeren wegwijzer

bouwkundig element
ID
76798
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/76798
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Gietijzeren wegwijzer
    Deze vaststelling was geldig van tot

Beschrijving

Op de hoek van Lierput en Hoogveld: blauw-wit geschilderde, gietijzeren wegwijzer op polygonale basis met bekronend pijnappelmotief, opklimmend tot het einde van de negentiende of het begin van de twintigste eeuw en vermoedelijk vervaardigd door de ijzergieterij Van Aerschot in Herentals. Richtingborden met vermelding van de gemeenten Zellik, Hamme en Kobbegem.

  • COOLS J., Uit het metaalverleden van Herentals. IJzergieterij en Smederij Van Aerschot, Uitgave van het Stadsbestuur van Herentals ter gelegenheid van de Open Monumentendag Metaal, Herentals, 2001.

Bron: KENNES H. met medewerking van VAN DAMME M. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant, Gemeente Asse, Deelgemeenten Asse, Bekkerzeel, Kobbegem, Mollem, Relegem en Zellik, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen VLB6, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Kennes, Hilde
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Gietijzeren wegwijzer [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/76798 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.