Seinwachterswoning

Deelgemeente Assebroek
Straat Astridlaan
Locatie Astridlaan 291, Brugge (West-Vlaanderen)

• Adrescontrole Brugge (adrescontroles: 01-11-2007 - 30-11-2007).
  • Inventaris Brugge - Deelgemeente Assebroek (geografische inventarisatie: 01-09-2004 - 31-03-2005).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Seinwachterswoning

Beschrijving

Astridlaan nummer 291. Voormalig seinwachtershuisje, thans woonhuis, gelegen langs de oude spoorwegbedding van de treinverbinding Brugge-Eeklo. Twee bouwlagen onder pannen zadeldak. De gecementeerde gevels worden horizontaal belijnd door banden. Rechthoekige muuropeningen met bewaard schrijnwerk op de verdieping.

• BARREMAECKER R. (ed.), Assebroek. Geschiedenis van de Brugse rand, 1987, pagina 48.

Bron: Gilté S. & Van Vlaenderen P.met medewerking van Vanwalleghem, A. & Dendooven K. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Brugge, Deelgemeente Assebroek,Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL20, (onuitgegeven werkdocumenten).

Auteurs: Gilté, Stefanie & Van Vlaenderen, Patricia