Villa des Violettes, Villa des Roses en Villa des Iris

Beschrijving

Gevelrij bij de Wantestraat, volgens gevelsteen van 1901. Nummer 103 zogenaamde "Villa des Violettes", nummer 105 zogenaamde "Villa des Roses" en nummer 107 zogenaamde "Villa des Iris", zie gevelstenen. De eclectische, roodbakstenen gevels zijn horizontaal belijnd en verlevendigd met natuursteen en geglazuurde tegels. Bij nummer 107 is de houten wimberg verdwenen, op de verdieping zit een tegeltableau met afbeelding van irissen.

Bron     : Gilté S. & Van Vlaenderen P.met medewerking van Vanwalleghem, A. & Dendooven K. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Brugge, Deelgemeente Assebroek,Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL20, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Gilté, Stefanie, Van Vlaenderen, Patricia

Aanvullende informatie

Ensemble van drie woningen, gebouwd in opdracht van A. Gautier-Wante, naar ontwerp door de architect Louis Ernest Charels.
  • Provinciaal Archief West-Vlaanderen, Archief Architectenbureau Charels, Charels en Hamel, BE PAWV A/K./1146.
Auteurs : Braeken, Jo