Herenhuis van 1907

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herenhuis van 1907

Beschrijving

Herenhuis volgens gevelstenen "ANNO" "1907". De neobarokke bakstenen trapgevel is verlevendigd met natuursteen voor onder meer de banden, de kozijnconstructies, deuromlijsting, de cartouches en gevelstenen met opschrift "MEESTER/ PIETER POURBUS/ 1510-1584/ P &P". Sierankers.

Bron     : Gilté S. & Van Vlaenderen P.met medewerking van Vanwalleghem, A. & Dendooven K. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Brugge, Deelgemeente Assebroek,Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL20, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Gilté, Stefanie, Van Vlaenderen, Patricia

Aanvullende informatie

Geheel van twee herenhuizen met aanpalend nummer 131, voor eigen rekening opgetrokken door de architect Louis Ernest Charels.
  • Provinciaal Archief West-Vlaanderen, Archief Architectenbureau Charels, Charels en Hamel, BE PAWV A/K./1139.
Auteurs : Braeken, Jo