Herberg Sint-Joris

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herberg Sint-Joris

Beschrijving

Eertijds herberg "SINT-JORIS", sinds 1929 glazeniersatelier van Frederic Roderburg en van 1963 tot in de jaren 1980 van glazenier Guy De Lodder. Hoekpand met de Oude Kortrijkstraat, gebouwd circa 1900. De straatgevel is waarschijnlijk in twee fasen tot stand gekomen In 1998 grondig verbouwd als "Kunstige Herstelling" en uitgebreid met een nieuwbouw naar een ontwerp van architect Jan Hermant (Brugge).

Rode baksteenbouw, bestaat uit een lage vleugel en links een twee bouwlagen hoge uitbouw onder plat dak. Gebruik van contrasterende witte steen voor de zuilengalerij in de portiek, hoekkettingen en omlijstingen.

• Dienst Urbanisatie en Stedenbouw, Bouwvergunningen, nummer 2678/1998.
  • VANCOILLIE E., De Baron Ruzettelaan, in Arsbroek, 1999, p. 48.