Stadswoningen

Beschrijving

Huizen die dateren van circa 1935. Nummers 82-86 is een eenheidsbebouwing bestaande uit drie enkelhuizen, gebouwd volgens spiegelbeeldschema. Nummer 128 is een enkelhuis volgens gevelsteen naar ontwerp van "LUC ROTSAERT / BOUWMEESTER".

Roodbakstenen lijstgevels, gebruik van gesinterde baksteen voor de deuromlijsting en lage plint. De rechthoekige muuropeningen, met bepleisterde en witbeschilderde lateien, hebben onderling verbonden onderdorpels. Behouden schrijnwerk met typerende roedeverdeling. De bovenlichten van de deuren hebben opvallend blauw glas met geometrisch patroon. Nummer 128 heeft een kroonlijst op klossen.

• Stadsarchief Brugge, Gemeentearchief van Assebroek, nummer 1226.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Van Vlaenderen, Patricia