Dorpswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Twee dorpswoningen

Beschrijving

Twee lage woningen op de hoek bij de Cesar Gezellestraat. Enkelhuizen onder zadeldak, gemansardeerd bij nummer 89. Nummer 91 met bewaarde, beraapte gevel. Muuropeningen in vlakke bepleisterde en beschilderde omlijsting. Nummer 97 heeft een gelijkaardige gevel als nummer 91.

Bron     : Gilté S. & Van Vlaenderen P.met medewerking van Vanwalleghem, A. & Dendooven K. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Brugge, Deelgemeente Assebroek,Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL20, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Gilté, Stefanie, Van Vlaenderen, Patricia