Eenheidsbebouwing van burgerhuizen

Beschrijving

Eenheidsbebouwing van circa 1900 bestaande uit vier enkelhuizen, gebouwd volgens repeterend schema. Zie tegeltableaus "VILLA DES / ROSES", "VILLA DES / IRIS", "VILLA DES / MARGUERITES", "VILLA DES / TULIPES". Breedhuizen van drie traveeën en drie bouwlagen onder pannen zadeldak. De lijstgevels hebben een parement van geglazuurde baksteen, versierd met tegeltableaus met art-nouveaumotieven. Houten erkers op verdieping. Gedeeltelijk bewaard schrijnwerk, schuiframen op de begane grond, bij nummers 31 en 33 is de kroonlijst op houten klossen behouden. Voortuin afgesloten met smeedijzeren hekwerk.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Van Vlaenderen, Patricia

Aanvullende informatie

Deze vier huizen werden gebouwd door aannemer Emile Ruscart voor zijn kinderen. Dochter Maria Ruscart, gehuwd met Prosper De Poorter, kreeg de Villa des Marguerites.

• Informatie verkregen door Anne Van Ruymbeke (februari 2024).