Burgerhuis met garage

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis met garage

Beschrijving

Gulden-Peerdenstraat nr. 127. Woonhuis met garage uit de jaren 1920, volgens inscriptie naar ontwerp van "F. VAN CLEVEN/ BOUWKUNDIGE". Sobere roodbakstenen gevel met gecementeerde en deels uitkragende, witbeschilderde punttop van drie traveeën breed. Boven de rondboogdeur kleine, tweezijdige erkeruitbouw op getrapte consolesteen. Bewaard, typerend schrijnwerk met horizontale roedeverdeling.

Bron     : Gilté S. & Van Vlaenderen P.met medewerking van Vanwalleghem, A. & Dendooven K. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Brugge, Deelgemeente Assebroek,Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL20, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Gilté, Stefanie, Van Vlaenderen, Patricia