Burgerhuis met garage naar ontwerp van Frans Van Cleven

Beschrijving

Gulden-Peerdenstraat nr. 131. Woonhuis met garage uit de jaren 1920, volgens inscriptie naar ontwerp van "F. VAN CLEVEN / BOUWKUNDIGE". Bruinbakstenen lijstgevel centraal doorbroken door een gecementeerde en witbeschilderde tuitgevel, aansluitend bij de penanten. Bewaard schrijnwerk, deur met fraai smeedwerk in art deco, vensters met kleine roedeverdeling in de bovenlichten.

Bron     : Gilté S. & Van Vlaenderen P.met medewerking van Vanwalleghem, A. & Dendooven K. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Brugge, Deelgemeente Assebroek,Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL20, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Gilté, Stefanie, Van Vlaenderen, Patricia