Burgerhuizen in neoclassicistische stijl

Beschrijving

Twee burgerwoningen met voortuin, uit het begin van de 20ste eeuw. Beide huizen zijn in 2002 samengevoegd. Dubbelhuis onder mansardedaken (leien en pannen). De verankerde, roodbakstenen voorgevels in neoclassicistische stijl, worden verlevendigd door speklagen in gesinterde baksteen (bij nummer 1) en natuursteen. Nummer 1 heeft een uitgewerkt entablement met modillons en steigergaten met sierdeksels. De segmentboogvormige muuropeningen hebben geblokte ontlastingsbogen, deur met arduinen buitentrap. Op de verdieping deurvensters met smeedijzeren balkon. Bij nummer 1 is de dakkapel met driehoekig fronton bewaard. De brede voortuin is afgesloten met bakstenen muurtjes in breuksteen en met hekkens. De pijlers hebben rode en gesinterde baksteen zoals in de voorgevel.

• Dienst Infrastructuur en Ruimtelijke Ordening Brugge, Bouwvergunningen, nummer 87/2002.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Van Vlaenderen, Patricia