Kerk Maria Assumpta

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Kerk Maria Assumpta

Beschrijving

Olmendreef nr. 13. Kerk Maria Assumpta. Vrijstaande bakstenen kerk van 1962-1965, ontstaan als dochterkerk van de O.-L.-Vrouweparochie op Ver-Assebroek. Ontworpen door Groep Planning (Brugge). Gebouwd op grond geschonken door baron Gillès de Pélichy. Strenge architectuur met grote glaspartijen. Klokkentoren.

Bron     : Gilté S. & Van Vlaenderen P.met medewerking van Vanwalleghem, A. & Dendooven K. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Brugge, Deelgemeente Assebroek,Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL20, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Gilté, Stefanie, Van Vlaenderen, Patricia