Wijkkapel gewijd aan Maria

Beschrijving

Palend aan de tuin van nummer 34. Wijkkapel gewijd aan Maria gebouwd in 1944. Roodbakstenen kapel met puntgevel afgewerkt met vlechtingen en schouderstukken. Het parement is doorbroken door een spitsboognis met daarin een betraliede beeldnis met beeld van Maria. Links aansluitend, een lage bakstenen muur en rechts een steunbeer. Opschrift op de linkerzijmuur "ZALIG AANDENKEN / AAN Z.E.H. FAES / ONTWERPER / VAN DEZE / WIJKKAPEL" en rechterzijmuur "U WIJDDE / DIT DE WIJK / ALS DANK EN / LIEFDEBLIJK".

• Stadsarchief Brugge, Archief Assebroek, nummer 1226.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Van Vlaenderen, Patricia