erfgoedobject

Pastorie bij de Sint-Katarinakerk

bouwkundig element
ID
77171
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/77171

Juridische gevolgen

Beschrijving

Pastorie bij de Sint-Katarinakerk daterend uit het begin van de 20ste eeuw. Halfvrijstaand, bakstenen dubbelhuis met brede voortuin. Voorgevel in historiserende stijl met gebruik van traveenissen, doorlopende banden en dakvenster met trapgevel boven de ingangstravee. Fraai, bewaard schrijnwerk, vensters met glas in lood. De oorspronkelijke lage bakstenen muur van de voortuin is bewaard.


Bron: GILTÉ S. & VAN VLAENDEREN P. met medewerking van VANWALLEGHEM A. & DENDOOVEN K. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Brugge, Deelgemeente Assebroek, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL20, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Gilté, Stefanie; Van Vlaenderen, Patricia
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Aanvullende informatie

De pastorie werd gebouwd in 1933 en werd door de pastoor, C. Deschoolmeester, betrokken op 6 juni 1933. De kostprijs bedroeg 81.544 BEF, hetgeen 100 BEF meer was dan afgesproken omdat er een schouw moest verbouwd worden.
  • Liber Memorialis van de parochie St.-Katarina, p. 290.
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Pastorie bij de Sint-Katarinakerk [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/77171 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.