erfgoedobject

Hoekhuis met de Weidestraat

bouwkundig element
ID
77178
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/77178

Juridische gevolgen

Beschrijving

Hoekhuis met de Weidestraat. Vrijstaande koppelwoning uit de jaren 1920. Verankerde baksteenbouw onder gemansardeerd, pannen zadeldak. Voorgevel in een historiserende stijl, geïnspireerd op lokale voorbeelden. Gebruik van kruis- en bolkozijnen onder geblokte ontlastingsbogen. De lijstgevel wordt doorbroken door dakvensters met trapgevels. Gedeeltelijk bewaard schrijnwerk, ook van de pittoreske dakkapellen. Links en rechts, aansluitende bakstenen tuinmuren met rechthoekige blindnissen. In de tuinmuur van nummer 136 zit een hoger gedeelte met neogotische beeldnis en beeld van het Heilig Hart met opschrift "ZIET DIT HERT DAT ZICH UIT / LIEFDE VOOR DE MENSCHEN GEHEEL / EN GANSCH HEEFT GESLACHTOFFERD".


Bron: GILTÉ S. & VAN VLAENDEREN P. met medewerking van VANWALLEGHEM A. & DENDOOVEN K. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Brugge, Deelgemeente Assebroek, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL20, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Gilté, Stefanie; Van Vlaenderen, Patricia
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Hoekhuis met de Weidestraat [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/77178 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.