Boerenarbeiderswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenarbeiderswoning

Beschrijving

De Linde nummer 119. Voormalige, gerenoveerde boerenarbeiderswoning op de hoek met de Lodewijk van Malestraat. Staat aangeduid op een kadasterkaart van 1809.
Woonhuis met 19de-eeuws uitzicht. De voormalige schuur rechts van het huis is in 2002 geïntegreerd en verbouwd tot inkom en garage, ontworpen door architect Antoine Dugardyn (Sint-Kruis). Baksteenbouw, de zijpuntgevel uitgevend op de Lodewijk van Malestraat, is opengewerkt met twee rondboogvensters, links een gevelkapelletje met beeld van Maria. Voor- en achtergevel, laatst genoemde met een opkamertravee, zijn versierd met een tandenlijst. Segmentboogvormige muuropeningen met vernieuwd schrijnwerk, vensters met luiken.

• RIJKSARCHIEF BRUGGE, Verzameling kaarten en plannen, nummer 1608.