erfgoedobject

Architectenwoning Axel Ghyssaert met parktuin

bouwkundig element
ID: 77322   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/77322

Juridische gevolgen

Beschrijving

Kunstenaars- en architectenwoning van architect Axel Ghyssaert (Brugge), gebouwd in 1969. De lage woning is volledig geïntegreerd in het aanpalende meersen- en weilandengebied grenzend aan het Rijkeveldebos. Achterin gelegen huis met een doorgedreven sobere architectuur. De volledig gesloten straatzijde aan de noordkant, begroeid met klimop, gaat op in de natuur. De transparante zuidzijde met grote glaspartijen geeft een panoramisch uitzicht op het weidse landschap.

De omringende tuin met grote vijver bestaat uit heuvels en hellingen die het huis als natuurlijke schermen omringen en het volledig opnemen in de groene omgeving.

Interieur. De kamers met zenitaal licht en minimale inrichting zijn volledig op het landschap georiënteerd.


Bron     : Gilté S. & Van Vlaenderen P. met medewerking van Dendooven K. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Brugge, Deelgemeente Sint-Kruis, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL21, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Agentschap Onroerend Erfgoed


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Architectenwoning Axel Ghyssaert met parktuin [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/77322 (Geraadpleegd op 04-07-2020)