Duitse mitrailleurspost ()

Betonnen bunker uit de Tweede Wereldoorlog langsheen de zuidzijde van de weg ten westen van nummer 27. Het gaat om een betonnen mitrailleurpost, vermoedelijk rond 1943 opgetrokken. Een tweede mitrailleurpost was opgetrokken aan de hoofdingang van de Marinekazerne in de L. Debruynestraat.

• Domein Raversijde Oostende, Collectie militaire stafkaarten Eerste Wereldoorlog, 1. Marine-Division. Aufstellung der überwiesenen Armee-Masch-Gew, 5/6/1917.

Auteurs:  Decoodt, Hannelore

Betonnen bunker uit de Tweede Wereldoorlog ()

Betonnen bunker uit de Tweede Wereldoorlog langsheen de zuidzijde van de weg ten westen van nummer 27. Zogenaamde "Tobrukstand" waarin een mitrailleur was opgesteld.

Auteurs:  Gilté, Stefanie; Van Vlaenderen, Patricia