erfgoedobject

Hoeve

bouwkundig element
ID
77328
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/77328
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Voormalige boerderij uit de tweede helft van de 19de eeuw, heden in gebruik als jeugdheem. De boerderij en erf liggen iets hoger ten opzichte van het wegdek. Achter het huis bevindt zich een lager gelegen weide, gedeeltelijk omgeven door een gracht. Verankerde baksteenbouw. Woonhuis met achteraan een opkamertravee en geïncorporeerde stalling. Tegen de zuidgevel is een ovenhuis aangebouwd. Houtkant rond de boerderij met oude hakhoutstoven van hazelaars.


Bron     : Gilté S. & Van Vlaenderen P. met medewerking van Dendooven K. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Brugge, Deelgemeente Sint-Kruis, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL21, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Gilté, Stefanie, Van Vlaenderen, Patricia
Datum  : 2005


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Hoeve [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/77328 (Geraadpleegd op 18-06-2021)