Winkel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Winkel met woonhuis

Beschrijving

Voormalige toonzaal van de meubelfabriek van M. Naeyaert, gebouwd in 1936 ter vervanging van een laag huis met trapgevel. Heden ingericht als winkel met woonhuis. Eerste huis van de rij geplaatst op de oude, vooruitspringende rooilijn waardoor het huis een hoek vormt en aan de zijkant uitzicht biedt op de Kruispoort. Baksteenbouw met modernistische inslag, het tegelparement op de begane grond is recent bepleisterd. Bovenbouw in rode baksteen en typerend voegwerk. Erkeruitbouw met aansluitend balkon (bewaarde buisleuning) en brede omlopende kroonlijst. Het balkon fungeert als luifel boven de ingangsdeur. De brede dakkapellen zijn verdwenen en het schrijnwerk is vervangen.

• Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nummer 1044/0930, 1936.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Van Vlaenderen, Patricia