erfgoedobject

Kunstenaarswoning De Pelikaan

bouwkundig element
ID
77439
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/77439

Juridische gevolgen

Beschrijving

Kunstenaarswoning, "DE PELIKAAN", zie opschrift. Voormalig woonhuis van de Brugse kunstschilder Georges De Sloovere (1873-1970), ontworpen in 1928 door architect Firmin Koentges (Brugge). Het atelier van de schilder situeerde zich in het rechtergedeelte van de verdieping. Halfvrijstaand dubbelhuis met witbeschilderde bakstenen gevels. Strak geritmeerde voorgevel met symmetrisch geplaatste vensters en omlopende bakstenen lijsten. In de middelste travee wordt de toegang geaccentueerd door een omlijsting in gesinterde baksteen. Boven de brede luifel zit een bas-reliëf met de afbeelding van een pelikaan die haar jongen voedt. Daarboven een ovale oculus.

  • Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nummer 1037/0482, 1928.

Bron     : Gilté S. & Van Vlaenderen P. met medewerking van Dendooven K. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Brugge, Deelgemeente Sint-Kruis, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL21, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Gilté, Stefanie, Van Vlaenderen, Patricia
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Kunstenaarswoning De Pelikaan [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/77439 (Geraadpleegd op )