't Apertjebrug over het Zuidervaartje

Deelgemeente Sint-Kruis
Straat Polderstraat
Locatie Polderstraat zonder nummer, Brugge (West-Vlaanderen)

• Adrescontrole Brugge (adrescontroles: 01-11-2007 - 30-11-2007).
  • Inventarisatie Brugge - Deelgemeente Sint-Kruis (geografische inventarisatie: 01-09-2003 - 31-12-2005).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed 't Apertjebrug over het Zuidervaartje

Typologiebruggen
Stijlart deco

Beschrijving

Polderstraat z.nr. 't Apertjebrug, leidt de Polderstraat over het Zuidervaartje. Samen met gelijkaardige bruggen aan de Gemeneweideweg-Noord en Karel van Manderstraat aangelegd in het Interbellum. De witbeschilderde betonnen brug met vleugels, in art-decostijl, heeft twee balustrades, opengewerkt met blindnissen.

Bron: Gilté S. & Van Vlaenderen P. met medewerking van Dendooven K. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Brugge, Deelgemeente Sint-Kruis, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL21, (onuitgegeven werkdocumenten).