erfgoedobject

Burgerhuis van 1934

bouwkundig element
ID
77498
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/77498

Juridische gevolgen

Beschrijving

Halfvrijstaande burgerwoning van 1934. Bruinbakstenen gevel met art-deco-inslag, horizontale accenten van witbeschilderde bepleistering onder meer voor de lateien. Asymmetrie door smallere deurtravee met verticaal metselwerk en hogere en bredere rechtertravee, afgewerkt met punttop en gestileerde voluten. Op de verdieping massieve bow window op getrapte console. Daarboven balkon met smeedijzer waarin de initialen van de opdrachtgevers "M" en "C" zijn verwerkt. Vensters met verzorgd schrijnwerk, bovenlichten met karakteristieke roeden en gekleurd glas met geometrisch motief. Inkom met flankerend venstertje en bovenlicht met glas in lood, beglaasde deur met smeedijzeren tralie.

  • Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nummer 1043/0819, 1934.

Bron: GILTÉ S. & VAN VLAENDEREN P. met medewerking van DENDOOVEN K. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Brugge, Deelgemeente Sint-Kruis, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL21, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Gilté, Stefanie; Van Vlaenderen, Patricia
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Burgerhuis van 1934 [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/77498 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.