• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Breedhuis met enkelhuisopstand van twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak van mechanische pannen, uit het eerste kwart van de twintigste eeuw, het pand werd samen met het nummer 14 kadastraal geregistreerd in 1914 op een voorheen onbebouwd perceel.

Met schijnvoegen bepleisterde en beschilderde lijstgevel, afgelijnd door een fries met beraapte panelen. Smalle deurtravee links en door geblokte lisenen gemarkeerde rechtertravee. Korfboogvormige muuropeningen in vrijwel vlakke omlijstingen met geornamenteerde sluitstenen, vensters met ijzeren leuninkjes; het schrijnwerk bleef behouden. Rechts op de gevel staat de vermelding "P.J. BEESEMANS/ CIMENTEUR BREVETE/ RUE/ MARIE-THERESE 105 LOUVAIN".

• Kadaster Vlaams-Brabant, mutatieschetsen Machelen, afdeling II (Diegem), 1914/18.

Auteurs: Steyaert, Rita; Kennes, Hilde