• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Enkelhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak uit het begin van de twintigste eeuw, kadastraal ingetekend in 1904.

Bakstenen lijstgevel met een smalle, inspringende deurtravee rechts en een bredere, met getrapt dakvenster hoger opgaande travee links. Gebruik van witte baksteen voor de banden en de rollagen, graffitopanelen in de boogvelden en de fries. Rechthoekige muuropeningen onder I-balken. Vrij hoge, met schijnvoegen gecementeerde plint met segmentboogvormig keldervenster. Aflijnende houten kroonlijst op klossen.

• Kadaster Vlaams-Brabant, mutatieschetsen Machelen, afdeling II (Diegem), 1904/27.

Auteurs: Steyaert, Rita; Kennes, Hilde