• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

Beschrijving

Enkelhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder een zadeldak van mechanische pannen van circa 1900, kadastraal geregistreerd in 1902; later ingebrachte dakkapel.

Bepleisterde en beschilderde lijstgevel, horizontaal geaccentueerd door imitatiebanden, een geprofileerde puilijst en panelenfries met architraaf. Rechthoekige muuropeningen onder gebogen waterlijsten met gestrekte uiteinden op voluutconsooltjes; vernieuwd schrijnwerk. Links op de gevel cartouche met vermelding van de cementeerder "Adriaens Leuven".

• Kadaster Vlaams-Brabant, mutatieschetsen Machelen, afdeling II (Diegem), 1902/22.

Auteurs: Steyaert, Rita; Kennes, Hilde