• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

Beschrijving

Dubbelhuis van drie traveeën en één en een halve bouwlaag onder pannen zadeldak, uit het begin van de twintigste eeuw, kadastraal geregistreerd in 1902. Met imitatievoegen gecementeerde en verankerde lijstgevel, geopend door respectievelijk rechthoekige en getoogde muuropeningen in bandomlijstingen. Trompe-l'oeil in de deurtravee.

• Kadaster Vlaams-Brabant, mutatieschetsen Machelen, afdeling I, 1902/6.

Bron     : Kennes H. met medewerking van Steyaert R. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant, Gemeente Machelen,  Deelgemeenten Machelen en Diegem, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen VLB3, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Kennes, Hilde, Steyaert, Rita