• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

In de lintbebouwing opgenomen breedhuis van twee brede traveeën en drie bouwlagen onder plat dak naar ontwerp van G. Van Den Branden uit 1935 (zie inscripties op de plint en kadastrale gegevens).

Lijstgevel met parement van gele baksteen, decoratief metselwerk, licht verspringende gevelvlakken en iets hoger opgaande, geknikte erker op de linkse bovenverdiepingen. Rechthoekige vensters, ten dele uitgewerkt als register; rechthoekige deur onder hardstenen waterlijst. Inmiddels aangepaste pui bekleed met zwarte tegels in de linker gevelhelft.

Auteurs: Steyaert, Rita; Kennes, Hilde