Hoekpand ()

Vrij groot, onderkelderd hoekpand in neotraditionele stijl, twee bouwlagen onder gecombineerde kunstleien bedaking, uit het tweede kwart van de twintigste eeuw. Het pand werd kadastraal ingetekend in 1934 op een voorheen onbebouwd perceel.

Lijst- en trapgevels van natuursteen of bak- en zandsteen, overwegend rechthoekige vensters, waaronder kruis- en kloosterkozijnen en drielichten. Overluifelde rondboogdeur. Erker en getrapte dakkapel aan de Woluwestraat. Voortuin met ijzeren hek tussen natuurstenen pijlers.

• Kadaster Vlaams-Brabant, mutatieschetsen Machelen, afdeling I, 1934/4.

Bron: KENNES H. met medewerking van STEYAERT R. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant, Gemeente Machelen, Deelgemeenten Machelen en Diegem, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen VLB3, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs:  Steyaert, Rita; Kennes, Hilde

Woonhuis ()