erfgoedobject

Burgerhuis

bouwkundig element
ID
77636
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/77636

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis
    Deze vaststelling is geldig sinds 14-09-2009

Beschrijving

Burgerhuis in art-decostijl, volgens het kadasterarchief begin 20ste-eeuws en in zijn huidige vorm van 1933. Rijhuis met enkelhuisopstand, twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak met dakvenster boven de bredere rechter venstertravee. Opgetrokken uit gele baksteen op een plint van hardsteenplaten en verrijkt met een groene granitobezetting boven de vensters en op de getrapte basis van de driezijdige erker op de bovenverdieping. Rechthoekige vensters met behouden schrijnwerk, behalve in de erker. Smalle deurtravee links, met beglaasde deur met ijzeren vulling in art-decostijl; gelijkaardig smeedwerk voor het bekronend balkon op getrapte consoles erboven.

Poort rechts, opgetrokken uit dezelfde materialen, met getrapte afdekking gevat tussen pijlers met hardstenen bolornament.


Bron     : Bogaert C. , Duchêne H. , Lanclus K. & Verbeeck M. s.d.: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Dendermonde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 20N, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Bogaert, Chris, Duchêne, Helena, Lanclus, Kathleen, Verbeeck, Mieke
Datum  : 2003


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Burgerhuis [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/77636 (Geraadpleegd op 25-06-2021)