Boerenarbeiderswoning

Beschrijving

Aan de straat ingeplant boerenarbeidershuis met aangebouwde schuur, eveneens ten noorden van de Dries. Volgens het kadasterarchief door Bernard Hendrickx, landbouwer, opgericht in 1872 en uitgebreid met bijgebouwen in 1904.

Woning van vier traveeën onder pannen zadeldak met verankerde witgeschilderde straatgevel op gepikte plint en aflijnende getrapte daklijst. Rechthoekige vensters met groengeschilderde luiken en T-vormig schrijnwerk; smal beluikt venstertje in de rechter travee. Getoogde deur met bovenlicht. Rechts tegen de zijgevel aanleunende kleine stal onder lessenaarsdak, aansluitend ijzeren hek en ligusterhaag. Links aangebouwde, bakstenen schuur met grote schuifpoort onder afgewolfd zadeldak, kadastraal gedateerd in 1904.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena