Villa

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa

Beschrijving

Vrijstaande oudere villa in beboomde tuin omgeven door een hoge taxushaag en fraai groen- en witgeschilderd ijzeren hek in de as van de voordeur. Ingeplant op een afgerond hoekperceel ten zuiden van de Dries. Volgens vergelijkende kaart- en kadastergegevens teruggaand op een oudere hoeve, die door hovenier Rasschaert in 1884 opgetrokken werd. In 1929 herbouwd tot huidig volume door hovenier Praet - Henderickx.

Sobere bakstenen villa van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (kunstleien) met pseudofronton boven de rechter travee; gecementeerde plint in imitatiebreuksteen. Korfboogvormige muuropeningen; deels bewaard origineel schrijnwerk aan de schuiframen en paneeldeur.

Auteurs :  Bogaert, Chris, Duchêne, Helena, Lanclus, Kathleen, Verbeeck, Mieke
Datum  :