• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Art-decogetinte rijwoning, volgens het kadasterarchief gebouwd in 1935. Enkelhuis met twee bouwlagen onder pannen zadeldak.

Gemarkeerd door een verzorgde begane grond met erkervormig raam en portaal afgewerkt met geglazuurde zwarte tegels; beglaasde deur met geometrisch ijzerwerk en flankeervenstertje met typische glas-in-loodvulling. Bovenverdieping met driezijdige erker en aansluitend balkon met buisleuning, verbouwd venster rechts.

Auteurs: Bogaert, Chris

Aanvullende informatie

Uit een controle ter plaatse op 14 januari 2022 blijkt dat het schrijnwerk, inclusief de beglaasde deur met geometrisch ijzerwerk en het flankeervenstertje, vervangen is. De buisleuning van het balkon is niet meer aanwezig.