Beschrijving

Burgerhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (kunstleien), volgens het kadasterarchief gelijktijdig met de aanpalende woning in 1932 gebouwd door de familie Van Hauwermeiren - Schuddinck. Opgetrokken op een gedeelte van de verkavelde lusttuin van het vroegere kasteel Janssens (Margote nummer 44). Rijwoning met enkelhuisopstand en kleurrijke art-decovoorgevel. Opgetrokken uit oranjerode baksteen op een plint van hardsteenplaten, gemarkeerd door witgeschilderde zware deur- en vensterlateien en afgewerkt met een overstekende kroonlijst. Rechthoekige deur en vensters met typische afgeschuinde hoeken; origineel blauwgeschilderd schrijnwerk met roedeverdeling en ruitmotief in de bovenlichten voorzien van structuurglas en glas in lood met geometrische motieven in de schuiframen op de begane grond en blauwgevlamd glas bij de bovenvensters.

Bij controlebezoek 19/05/2009: afgebroken en vervangen door nieuwbouw.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena