• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Alleenstaand burgerhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder schilddak (kunstleien), volgens het kadasterarchief gebouwd in 1909. Architect niet bekend maar voortgaande op stijlkenmerken mogelijk toe te schrijven aan architect Theophiel Alexander Présiaux (Wichelen). Opgetrokken uit oranjerode baksteen met knipvoegen op een plint van hardsteenplaten. Horizontaal gemarkeerd door speklagen van witte en groene geglazuurde baksteen, daklijst van gesinterde baksteen en aflijnende geprofileerde houten kroonlijst op voluutconsoles. Getoogde vensters op hardstenen dorpels met gesinterde bakstenen consooltjes en afgewerkt met witte en groene ontlastingsbogen, onder een gesinterde bakstenen waterlijst; deels vernieuwd schrijnwerk. Gemarkeerd middenrisaliet met getoogde deur met hardstenen neuten en twee treden; bovenlicht met structuurglas en originele paneeldeur met deurlichten met ijzeren vulling.

Links ijzeren hek tussen vierkante gemetste pijlers, rechts recenter laag ijzeren hek.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena