Eclectisch burgerhuis

Beschrijving

Eclectisch burgerhuis met invloed van art-decostijl en nieuwe zakelijkheid, opgetrokken volgens kadaster in 1933. In 1955 wordt de tuinmuur aangepast en verdwijnt de voortuin door inbreng van een garage in opdracht van de eigenaar J. Gobin, eveneens ingenieur te Oostende.

Enkelhuis met souterrain waarin opgenomen garage, drie bouwlagen en twee ongelijke traveeën onder zadeldak. Lijstgevel met bakstenen parement (onder meer streks metselverband in erker en onder gootlijst) met verwerking van simili voor onder meer erker en blinde spiegels; onderbouw van natuursteen. Brede venstertravee gemarkeerd door over eerste en tweede bouwlaag doorgetrokken driezijdige erkerpartij tussen lisenen bekroond met bolornamenten. Nieuwe gootlijst. Rechthoekige muuropeningen. Nieuw schrijnwerk. Trappenbordes voorzien van eenvoudige leuning. Nieuwe rechthoekige deur onder rechte latei; rechthoekig bovenlicht.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Kerrinckx, Hans; Hooft, Elise; Callaert, Gonda