Interbellumwoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Interbellumwoning

Beschrijving

Barrièrestraat nr. 46. Art decogetinte, halfvrijstaande rijwoning uit de interbellumperiode. Baksteenbouw onder pannen zadeldak. Inspringende inkom. Bovenverdieping gedomineerd door hoekige erker met balkon ter hoogte van het door de kroonlijst benadrukte dakvenster. Verzorgd houtwerk met kleine roedenverdelingen en glas-in-lood in de bovenlichten. Deels verharde voortuin achter laag bakstenen muurtje.

Bron     : Vanwalleghem A. & Van Vlaenderen P. met medewerking van Gilté S. & Dendooven K. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Brugge, Deelgemeente Sint-Michiels, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL22, (onuitgegeven werkdocumenten).