Graf van Suzanna Casteleyn

Deelgemeente Sint-Michiels
Straat Dorpsstraat
Locatie Dorpsstraat zonder nummer, Brugge (West-Vlaanderen)

• Adrescontrole Brugge (adrescontroles: 01-11-2007 - 30-11-2007).
  • Inventarisatie Brugge - Deelgemeente Sint-Michiels (geografische inventarisatie: 31-07-2003 - 31-07-2005).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Graf van Suzanna Casteleyn

is beschermd als monument Graf van Suzanna Casteleyn

Beschrijving

Dorpsstraat zonder nummer. Graf van Suzanna Casteleyn († 18.05.1924), ontworpen door architect Huib Hoste. Kubistisch grafmonument in natuur- en baksteen. Duidelijke invloeden van de Amsterdamse School merkbaar in het spel van rode en gele baksteen, de hoekaccenten in natuursteen en de bekroning van de verticale baksteenkolom.

• VERDONCK A., Oeuvrelijst van architect Huib Hoste, onderzoek uitgevoerd in opdracht van de Vlaamse Gemeenschap, Brussel, 2003-2004.

Bron: Vanwalleghem A. & Van Vlaenderen P. met medewerking van Gilté S. & Dendooven K. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Brugge, Deelgemeente Sint-Michiels, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL22, (onuitgegeven werkdocumenten).