Grafmonument van de familie Le Bailly de Tilleghem

Beschrijving

Dorpsstraat z.nr. Imposant grafmonument van de familie Le Bailly de Tilleghem. Monumentale, neoclassicistische grafkapel van natuursteen: arduinen basement en getrapte bekroning; witstenen constructie met imitatiegroeven. Kleine toren met kruisbeeld. Ingang met wapenschild.

Bron     : Vanwalleghem A. & Van Vlaenderen P. met medewerking van Gilté S. & Dendooven K. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Brugge, Deelgemeente Sint-Michiels, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL22, (onuitgegeven werkdocumenten).