erfgoedobject

Gebouwencomplex met kantoren en telefooncentrale

bouwkundig element
ID
77808
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/77808

Juridische gevolgen

Beschrijving

Gebouwencomplex met administratieve doeleinden en telefooncentrale, ontworpen in 1989 in rode baksteen door de architecten H. Augustyniak, P. De Maeght en R. Vernimmen. De veelheid van daken, geaccentueerd door de lage dakvensters, ritmeert het gebouw en verzacht de massale indruk van het bouwvolume. Gebruik van rode dakpannen in combinatie met groene en gele geglazuurde als versiering. Enkele art nouveau-reminiscenties aan de vensteropeningen en -leuningen.

  • De RTT bouwt een waterkasteel ...,  Brugge die scone, 1989, nummer 1, p. 4.
  • VAN HOOFF D., VAN DER WERF J. (e.a.), Langs moderne architectuur. Architectuurroutes in Nederland en België, 1945-heden, Utrecht-Antwerpen, 1994, p. 215.

Bron     : Vanwalleghem A. & Van Vlaenderen P. met medewerking van Gilté S. & Dendooven K. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Brugge, Deelgemeente Sint-Michiels, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL22, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Van Vlaenderen, Patricia, Vanwalleghem, Aagje
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Gebouwencomplex met kantoren en telefooncentrale [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/77808 (Geraadpleegd op )