erfgoedobject

Koninklijk Technisch Atheneum en villa

bouwkundig element
ID
77809
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/77809
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Juridische gevolgen

Beschrijving

Koninklijk Technisch Atheneum. Imposant gebouwencomplex, ingewijd in 1977, gelegen achter nummer 5 met sportterrein en overdekt zwembad. Verscholen tussen de verschillende schoolgebouwen ligt het voormalig landhuis "Wilgenhof", gebouwd in 1938 in opdracht van Ernest Pierssens, voorzitter van de kerkfabriek van Sint-Michiels. Eertijds vanuit Rijselstraat bereikbaar via een beukendreef. Verlaten in 1974 en dan aangekocht door de Staat om er school te bouwen. Nu leegstaand. Vrijstaande, witbeschilderde villa in historiserende stijl; scherp pannendak tussen zijpuntgevels. Als puntgevel uitgewerkt dakvenster van twee bouwlagen boven de rondboogdeur in geprofileerde simili-omlijsting. Links torenvolume, overbouwde doorgang naar de achterliggende tuin en aanpalende garage. Aan tuinzijde, twee erkervensters op de verdieping. Luifel en terras op de begane grond.


Bron: VANWALLEGHEM A. & VAN VLAENDEREN P. met medewerking van GILTÉ S. & DENDOOVEN K. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Brugge, Deelgemeente Sint-Michiels, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL22, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Koninklijk Technisch Atheneum en villa [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/77809 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.