Sint-Godelievekerk

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Sint-Godelievekerk

Beschrijving

Sint-Michielslaan nummer 33. Sint-Godelievekerk. Hedendaagse parochiekerk gebouwd circa 1965 naar een ontwerp van de Brusselse architecten R. Huyghebaert en R. van der Looven. Bakstenen kerkgebouw met vereenvoudigde structuur. Vooruitspringende voor- en zijportalen; het voorportaal onder leien zadeldak. De hoofdbeuk geschraagd door met hout beklede, metalen "steunberen", die per twee zijn uitgewerkt als een aaneenschakeling van zijkapellen.

• STADSARCHIEF BRUGGE, Bouwvergunningen, nummer 166/1963.

Bron     : Vanwalleghem A. & Van Vlaenderen P. met medewerking van Gilté S. & Dendooven K. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Brugge, Deelgemeente Sint-Michiels, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL22, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs : Agentschap Onroerend Erfgoed