Sportdomein met clubhuis La Brugeoise

Beschrijving

Sportdomein met clubhuis "La Brugeoise". Samen met de bijhorende sportinstallatie aangelegd in 1948 in functie van het verenigingsleven van het nabijgelegen metaalconstructiebedrijf . Aan straatzijde is het sportdomein toegankelijk via een art-décogetint buishekken waarvan de buizen bovenaan het opschrift "VRIENDENKRING LA BRUGEOISE" vormen.

Symmetrisch opgevat clubhuis, toegankelijk via brede trap. Hoger opgetrokken middenparij met rondbogige deurvensters, aan weerzijde geflankeerd door veelhoekige zijtraveeën, die als uitkijk dienen over de omringende sportbanen.

• Terugblik op 50 jaar Koninklijke Vriendenkring La Brugeoise, Brugge, 1995, p. 18.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia